Almás béles
Sára 2005.08.31. 14:52
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt;
15 dkg vaj vagy 12 dkg zsír;
2 kanál tejföl;
csipetnyi só;
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg alma;
10 dkg cukor;
őrölt fahéj;
darált dió vagy morzsa;
A tésztához valókat összegyúrjuk, és két lapban kinyújtjuk. Az egyik lapot a kivajazott tepsire helyezzük, és egy marék dióval, vagy morzsával megszórjuk. Az almát lereszeljük, összekeverjük a cukorral, és a fahéjjal, és meg is párolhatjuk.
Pároláskor figyeljünk rá, hogy az alma leve főjön el, és a tésztára kerülése előtt hűljön ki.
Ezután rákenhetjük a tepsiben levő tésztára, majd a másik tésztalapot ráhelyezve, tejjel vagy tojással megkenve, betehetjük a sütőbe.
Ha megsült, kockákra vágjuk, a tetejét megszórjuk cukorral. Hidegen és melegen is ugyanolyan finom, de általában már melegen elfogy.
(A kép a www.tvpaprika.hu weboldalról van)
|