Valódi Sacher torta
Sára 2005.08.31. 14:38
Hozzávalók 4 személyre:
14 dkg puha vaj;
16 dkg porcukor;
16 dkg étcsoki;
10 tojás;
15 dkg liszt;barackíz a töltelékhez;
csoki a tetejére;
A vajat habosra verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot. A csokit felolvasztjuk vízfürdőben, majd a vajhoz keverjük 8 tojássárgájával. Mind a 10 tojás fehérjét keményre verjük, és a liszttel könnyedén belekeverjük a krémbe.
Egy tortaformát kivajazunk, és lisztezünk, a masszát beleöntjük, és másfél órán keresztül sütjük.
Ha megsült, megvárjuk, míg lehűl, majd vízszintesen átvágjuk. Vághatjuk félbe, de készíthetünk 3 lapot is. A tortalapok közé barackízt kenünk, a tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Lehűtjük, hogy a csoki megszilárduljon a tetején.
(a kép a www.tvpaprika.hu weboldalról van)
|