Töltött tojás
Sára 2005.08.31. 14:41
Hozzávalók 4 személyre:
5 tojás;
1 fej póré- vagy újhagyma;
Egy 4-5 cm hosszú kolbász;
1 evőkanál tejföl;
mustár, ízlés szerint;
vaj, ízlés szerint;
só;
bors;
majonézes tejföl a tetejére;
A keményre főtt tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük. Egy tálban a tojássárgájához hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, a még apróbbra darabolt, vagy darált kolbászt, a tejfölt, és egy kis vajat. Villával összedolgozzuk, és mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Kóstolgatással deríthetjük ki, hogy mikor érte el a számunkra legfinomabb ízt.
A kész krémet beletöltjük a félbe vágott „üres” tojásokba.
Legalább ½ liter tejfölt összekeverünk ugyanannyi majonézzel. Legjobb, ha házilag készített majonézt használunk. Ezt ráöntjük a töltött tojásokra, majd jó behűtjük.
(a kép a www.tvpaprika.hu weboldalról van)
|