Répatorta
Sára 2005.08.31. 14:45
Hozzávalók 4 személyre:
2 csésze kristálycukor;
1 csésze olaj;
4 tojás;
1 üveg sárgarépás bébiétel (ha nincs, lehet csalni sütőtökössel);
1 teáskanál vanília-kivonat;
1 evőkanál vanília-kivonat (is);
2 csésze finomliszt;
½ teáskanál só;
1 és ½ teáskanál szódabikarbóna;
2 teáskanál őrölt fahéj;
¼ teáskanál őrölt szerecsendió;
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg;
2 doboz sima krémsajt (kb. 230g);
½ csésze puha vaj;
4 csésze porcukor;
1 és ¼ csésze apróra vágott dió, mandula, mogyoró, ami van a háznál;
A sütőt előmelegítjük 175 fokon.Egy nagy tálban jól összekeverjük a kristálycukrot az olajjal. Hozzáadjuk a tojásokat, a répás bébiételt, és a teáskanálnyi vanília-kivonatot, és az egészet jól összedolgozzuk.
A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával, és a fűszerekkel, majd hozzákeverjük a répás krémhez.
Két tortaformába öntjük, és megsütjük. Tűpróbával derítjük ki, hogy a tészta jól átsült e. Ha elkészült, kihűtjük.
Amíg a tészta hűl, elkészítjük azt a krémet, ami a torta tölteléke, és bevonata is lesz.
A krémsajtot jól kikeverjük a vajjal, hozzáadjuk az evőkanálnyi vanília-kivonatot, és a porcukrot. Összedolgozzuk, majd belekeverjük az apróra vágott magvakat. A krém egy részével megtöltjük a tortát, a maradékkal pedig bevonjuk, majd jól behűtjük.
|