Édes, töltött sütőtök
Sára 2005.08.31. 14:51
Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb kerek sütőtök;
6 tojás;
2 csésze tejszín;
½ csésze barnacukor;
1 evőkanál melasz (méz is lehet);
½ teáskanál őrölt szerecsendió;
½ teáskanál őrölt fahéj;
¼ teáskanál őrölt gyömbér;
1 evőkanál vaj;
A sütőt 175 fokon előmelegítjük. A sütőtököt „megskalpoljuk”, a tetejét félretesszük. A tököt egy evőkanál segítségével kimagozzuk.
A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, a barnacukorral, a melasszal, és a fűszerekkel. Jól összedolgozzuk, majd a masszát a kimagozott tök belsejébe öntjük. A krémre tesszük az evőkanálnyi vajat, majd a tök tetejével befedjük. A sütő közepére helyezzük, és egyenletes lángon sütjük 1 – 1 ½ óráig. Akkor jó, ha a szósz sűrű puding állagú.
(a kép a www.tvpaprika.hu weboldalról van.)
|