Kozi Brownie-ja
Sára 2005.08.31. 14:55
Hozzávalók 4 személyre:
170 g krémsajt;
½ csésze mogyoróvaj;
¼ csésze kristálycukor;
1 tojás;
2 evőkanál tej;
1 csésze olvasztott vaj;
2 csésze kristálycukor;
2 teáskanálnyi vanília kivonat vagy vaníliás cukor;
3 tojás;
¾ csésze keserű kakaópor;
1 és ¼ csésze finomliszt;
½ teáskanálnyi só;
1 csésze apróra tördelt étcsoki;
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Amíg melegszik, egy nagy tálban jól összekeverjük a krémsajtot a mogyoróvajjal, ¼ csészényi cukorral, a tojással és a tejjel.
Egy másik tálban összekeverjük az olvasztott vajat a 2 csésze cukorral, és a vaníliával. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és jó összedolgozzuk a masszát.
A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a sütőporral, és a sóval, majd beledolgozzuk a vajas keverékbe, és végül az étcsoki darabokat is belekeverjük.
Kivajazunk egy tepsit, és a csokis massza nagy részét beleöntjük, kb. egy fél csészényit pedig félreteszünk.
A krémsajtos keveréket ráöntjük a tepsiben lévő csokisra, elsimítjuk, majd rendszertelenül rákanalazzuk a maradék csokis krémet, amit egy villa segítségével úgy alakítunk, hogy márványos legyen.
35-40 percig sütjük.
|