COOKIES
Sára 2006.02.22. 15:52
Hozzávalók:20 dkg vaj;
1,5 csésze cukor;
2 tasak vaníliás cukor;
2 db tojás;
2 csésze liszt;
1 teáskanál szódabikarbóna;
2/3 csésze kakaópor;
1 tábla étcsoki;
A vajat megolvasztjuk. Beleteszünk másfél csésze cukrot és 2 tasak vaníliás cukrot. Habverővel addig keverjük, míg teljesen egynemű, és folyós nem lesz. Csak kézi habverővel dolgozzunk.
Beleütünk 2 tojást, és tovább folytatjuk a keverést. Hozzászitáljuk a liszt, a szódabikarbóna és a kakaópor elegyét. Összedolgozzuk egy fakanállal, hozzáadunk az apróra tört étcsokit.
Kézzel kis halmokat veszünk a tésztából, és teljesen szabálytalan alakúan hagyva sütőpapírra tesszük.
175°C fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha mikor kivesszük, még puha, mert miután kihűlt, megszilárdul.
Olyan ez a süti, mint a mézeskalács. Megkeményedik, aztán pár nap múlva újra puha lesz…ha addig még marad belőle.
|