Hot fudge pudding cake
Sára 2006.02.22. 15:53
Hozzávalók:1 1/3 csésze cukor;
1 ½ csésze liszt;
10 evőkanál kakaópor;
3 teáskanál sütőpor;
¼ teáskanál só;
¾ csésze tej;
½ csésze olvasztott vaj;
1 ½ teáskanál vanília aroma;
¾ csésze barnacukor;
1 2/3 csésze forró víz;
A sütőt előmelegítjük 175°C fokra.
Egy edénybe szitálunk 2/3 csésze cukrot, a lisztet, 5 evőkanál kakaóport, a sütőport és a sót. Összekeverjük a tejet, az olvasztott vajat és a vaníliát. Ezt a vajas, vaníliás tejet kikeverjük a kakaós liszttel, és egy tepsibe öntjük.
A maradék cukrot a barnacukorral, a megmaradt kakaóporral összekeverjük, és rászórjuk a tepsiben lévő masszára. Ráöntjük a meleg vizet, és nem keverjük össze!
35-40 perc alatt megsütjük, aztán még 15 percet állni hagyjuk a sütit a tepsiben, hogy megszívja magát.
A sütit kikanalazzuk a tepsiből, az alján keletkező csokiszósszal meglocsoljuk, és vaníliás fagyit adunk mellé.
|