Bújtatott lecsó
Sára 2006.02.22. 15:56
Hozzávalók:8 db krumpli;
1 fej vöröshagyma;
3 db paprika;
1 db erős paprika;
3 db paradicsom;
2 dl tejszín;
2-3 pár virsli;
húsos, vékonyan szeletelhető szalonna;
A krumplit meghámozva, apróra vágva megfőzzük. Ezután 2 dl tejszínnel, sóval, borssal alaposan összekeverjük, összetörjük.
Egy tepsit kibélelünk a vékony szeletekre vágott szalonnával, és a krumplipüré felét rámerjük. Szalonnán megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, erős paprikát, és megfőzzük a lecsót.
Az elkészült lecsót a tepsibe merjük a krumplira, figyelve, hogy ne kanalazzunk rá sok levet. Erre kerülnek a virslik, majd a krumplipüré másik fele.
200°C fokon 20 perc alatt megsül.
|